Nagy Gergő mindennapjai
2011. augusztus 15.

de nem lehetett, így csak bicikliztünk meg bóklásztunk a Duna partján.


2011. augusztus 8.

a szüleimnek, a hetedik. Állítólag ilyenkor krízis meg válság van, de én úgy látom, ők beérik a gazdasági válsággal, nem bonyolítják magánéletivel. Remélem, ez így is marad. Mármint nem a gazdasági válság, hanem hogy ők jól megvannak egymással. Meg velem.

Naszóval, a hétvégét a csavargásnak szenteltük. A fentiek örömére, meg amúgy is.

Voltunk strandon, amit mind élveztünk, de nem dokumentáltuk, mert ők ilyen helyre semmi értékeset nem visznek, még telefont se, mert ellophatják. De én mondom, elhihetik, jó volt. Csúszdáztunk, főleg én, a gyerekmedencében, de a nagyon is lejöttünk párszor, csakugye ott érkezéskor mindig merültünk kicsit, ami elég ijesztő. A felnőttek úsztak, én pancsikoltam. Jól megfogott a nap, de nem égtünk le, szerencsére jó bőrünk van, pedig záráskor raktak ki.

Aztán voltunk a budai hegyekben.

Sokféle járműn ültem, pl. fogaskerekűn, gyerekvasúton meg libegőn is, de utóbbiról nincs kép, mert anya, akinél a kamera volt, mindkét karjával engem szorított-fogott erősen, nehogy lebucskázzak. Érdekes volt, csak ültünk és mentek el alattunk a házak, fák.

A gyerekvasút nagyon teccett, lehet, hogy én is jelentkezek majd ide, ha nagy leszek.

Az erdőben aludtam kicsit, majd játszótereztem.

És jókat ettünk, bolti kaját, amit amúgy nem szoktunk.

Hazafele pedig egy lipótvárosi játszótéren homokoztam, ahol van igazi markológép is.

A metrón meg már majdnem elaludtam.   

Fárasztó, de jó hétvége volt.

Sok kép következik.


2011. augusztus 4.

nem jövünk haza rögtön, hanem még maradunk levegőzni. Így aztán majdnem kapuzárásig (9 óra) játszunk például a Rákóczi kertben. Vagy másutt.


2011. augusztus 4.

Én ugye egyelőre nem agyra gyúrok (arra ráérek még, asszem), inkább mozgásra, szóval igyekszem mindenfélét kipróbálni. Hétfőn például tollasoztam. És a koromhoz képest nem is rosszul, aszongyák.


2011. június 10.

Még mindig tombol a kánikula, de most nem csak ezért jöttünk ide, hanem mert elbúcsúztunk a zenebölcsis társaktól. Kaptunk szép ajándékokat is. Köszönjük az egész évet, Éva néni és a többiek!


2011. június 10.

mint Süsünél, ezért a kánikulában olykor oda menekülünk. Szeretek ott játszani.


2011. május 30.

A városligeti gyereknapon nagy volt a tömeg (apa utálkozott is rendesen, mert neki tömegundora van, anya viszont akar néha emberek közt is lenni, mert neki meg az én társaságommal kell beérnie naphosszat), nagy sorok álltak az ugrálóvárnál, trambulinnál, minden ilyen jópofaságnál, a koncertek, egyéb programok meg engem nem érdekeltek annyira (bár tapsoltam lelkesen, még a dizní-sátornál is, szüleim nem kis rémületére), de azért összességében jó volt. Reméljük, nem gyűjtöttem be újabb vírust vagy bacit. 

A lufizás bejött, jó párat szétdurrantottam, de adtak másikat, a sok gyereket élveztem (a sok kutyát is, bár anyáék mindig elmondják, hogy a kutya kutyaszarral jár...), elvettem a labdájukat (mármint a gyerekekét, nem a kutyákét), játszottam is velük, a bárkán jót lökdösődtem (és nem zavart, ha valaki pár évvel és legalább egy fejjel nagyobb nálam, ha vmit el akarok érni), a tűzoltóutó mókás volt. Szóval gyereknapot gyakrabban!

És uzsonnáztunk a zöldben (ettem szőlőt, epret is, mint ezt a ruházatomon is látni), pihentünk és pucérkodtam a domboldalon (jó szégyenlősen), néztünk szökőkutyát, ettünk udvarhelyi kürtőskalácsot meg fagyitölcsért (nem, a szüleimé nem volt üres, csak az enyém).

Türelem, sok kép következik!


2011. május 24.

ébredtem s mentünk is le, a hűvösön, bár hűvös már akkor sem volt, de mi legalább megpróbáltuk. A jáccón csak a takarítóbácsi kornyadozott, úgyhogy továbbmentünk, néztem hévet és bújócskáztam a Rákócziban.


2011. április 26.

Anya valamit magyarázott a feltámadásról, de nekem ez nem túl világos. Azt észrevettem, hogy apa szabadnapot kapott és az emberek előtte minimum 3 heti hideg élelmet spájzoltak be.

Mindenestre, nekünk elég vacakul telt, anya még mindig beteg, így elmaradt a tervezett szegedi utazás, a mártélyi látogatás. És az idő se remekelt, csak cseperkélt meg pötyörgött.

 


2011. április 4.

találkoztam Hamupipőkével, aki homokot válogatott és olyan csúszdához is volt szerencsém, ahova alig lehetett feljutni, mert maga az út is csúszott... Jóvót. :-))Gyakori szavaink

mindenféle kisfiús dolgaim:
beszél (52), csavargás (207), evés (107), főz (6), itthon (413), odoba (7), ovi (7), pálya (6), rajz (2), szemtakaró (1), szemüveg (1), szerelés (2), tél van... (119), végre tavasz! (155), vendégek (5)
családunk és vidéke:
anya (123), apusunk (119), ballagás (1), barót (23), boda mama (58), boda nagyapó (66), család (124), kardosék (24), keresztelő (7), keresztszülők (76), kisbacon (23), mátyás (24), nagyapó (34), nagymama (34), nagyszülők (98), névnap (22), otthon (35), rokon (53), sára (62), szeged (34), szülinap (42), unokatestvér (81)
további kulcsszavak:
advent (11), állatkert (1), alvás (8), autó (32), balaton (4), barátkozás (17), barátok (25), beteg (20), bicaj (7), bicikli (4), bili (5), bkv (49), bohóc (1), boltolás (2), budapest (175), cuki (29), dinnye (3), duna (6), épít (1), eső (2), este (8), farsang (2), fest (4), ficánkoló (6), fodrász (1), fogmosás (2), fürdés (27), furulya (1), futóbicikli (1), gyermekvasút (1), gyurma (5), hajó (1), hideg (12), hinta (9), hó (15), jár (5), játszik (362), játszótér (128), kánikula (58), karácsony (18), kirándulás (54), kismotor (17), kolbász (5), koncert (2), konyházás (11), könyv (7), könyvtár (2), kórház (6), kultúrprogram (35), kutya (1), labda (2), látogató (5), magyarország (11), marosvásárhely (2), máv (3), mesenézés (2), nevetős (40), nyár (132), nyár 2013 (16), nyaralás 2011 (32), nyaralás 2012 (21), olvas (12), összefoglaló (2), ősz (64), ősz 2013 (17), palacsinta (5), pancsolás (12), pufulec (2), rajzfilm (7), ringató (2), roller (1), románia (7), séta (1), sí (1), strand (2), számítógép (2), szánkó (4), szikosloka (1), takarít (2), tánc (1), táncház (3), torna (4), torta (1), tricikli (1), trógerkedés (118), utazás (51), vár (3), városliget (4), vécé (3), velencei tó (1), vendégségben (59), vidámpark (6), virág (57), zene (8), zenebölcsi (15), zöldalma (3), zöldben (58)

Őket olvassuk, lájkoljuk stb.

Kiscsaládék mindennapi macerái (Sára és Matyi unokatesók meg szüleik blogja) »

Itt láthatóak Sára baba RÉGI képei »

Boda nagyapóék túrázásai »

Az ovi-ügy, ugyebár... Meg az ovis életkor. A lurkóé. ;-) »

Forrása sok vicces és még több idétlen mesének »

'Öregmesék': a mese, ha retró. »

Mese, mese, meskete: egy mesés blog »

Már szeretjük, mert jó, mert szép: a Csodaceruza »

Intézetesített viták a gyerekirodalomról, komolykodó hozzáértőktől »

Ó, élmények forrása, te kiapadhatatlan (igen, ez a színház) »

Gyermekirodalom, szakszerűen, ha már anya szakmabeli »

Vegyesvágott mesegyűjtő, kiindulásnak »

Már növök ide felfele... (Gergő, az ebadta kölyök ;-)) »

Ha unatkoznánk (de nem szoktunk), ímhol a segítség »

Mindenféle gyerekségek (például dalok) »

Bartos Erika oldala »

Bogyó és Babóca (Bartos Erika) »

További gyerekségek (Olvasni jó! - dalok, mesék, diafilmek) »

Csak tiszta forrásból! (népmesék) »

Mondókák, stb. (dalok, mesék) »

Ghivecs a babákról (anya innen okosodik olykor). Lassan kinövöm. »

Mindenféle hasznosságok aggódó anyukámnak (egy baba-lélekturkásztól) »

A beszédről (érdeklődő és cserfes anyukáknak, mint az enyém is) »

Mondogatók újabb gyűjteménye (immár tudományos) »

Ringató (Ili néni játszódája, szerettünk hozzá járni) »

A legszebb könyvek kiadója. Talán. »

Nagyonszép könyvek kiadója. »

A nagy klasszikus. A Móra. »