Nagy Gergő mindennapjai
2011. augusztus 24.

Első találkozásom a Balatonnal: hideg!!! Így aztán: DUDA, NEM! Merhogy nekem minden nagy víz a Duda, vagyis Duna. Aztán megszoktam és élveztem. Fürdeni csodajó. És nem mellesleg a szüleim is odavannak a vízért. Ez egy víziló-család, kérem.


2011. augusztus 8.

a szüleimnek, a hetedik. Állítólag ilyenkor krízis meg válság van, de én úgy látom, ők beérik a gazdasági válsággal, nem bonyolítják magánéletivel. Remélem, ez így is marad. Mármint nem a gazdasági válság, hanem hogy ők jól megvannak egymással. Meg velem.

Naszóval, a hétvégét a csavargásnak szenteltük. A fentiek örömére, meg amúgy is.

Voltunk strandon, amit mind élveztünk, de nem dokumentáltuk, mert ők ilyen helyre semmi értékeset nem visznek, még telefont se, mert ellophatják. De én mondom, elhihetik, jó volt. Csúszdáztunk, főleg én, a gyerekmedencében, de a nagyon is lejöttünk párszor, csakugye ott érkezéskor mindig merültünk kicsit, ami elég ijesztő. A felnőttek úsztak, én pancsikoltam. Jól megfogott a nap, de nem égtünk le, szerencsére jó bőrünk van, pedig záráskor raktak ki.

Aztán voltunk a budai hegyekben.

Sokféle járműn ültem, pl. fogaskerekűn, gyerekvasúton meg libegőn is, de utóbbiról nincs kép, mert anya, akinél a kamera volt, mindkét karjával engem szorított-fogott erősen, nehogy lebucskázzak. Érdekes volt, csak ültünk és mentek el alattunk a házak, fák.

A gyerekvasút nagyon teccett, lehet, hogy én is jelentkezek majd ide, ha nagy leszek.

Az erdőben aludtam kicsit, majd játszótereztem.

És jókat ettünk, bolti kaját, amit amúgy nem szoktunk.

Hazafele pedig egy lipótvárosi játszótéren homokoztam, ahol van igazi markológép is.

A metrón meg már majdnem elaludtam.   

Fárasztó, de jó hétvége volt.

Sok kép következik.


2011. május 30.

A városligeti gyereknapon nagy volt a tömeg (apa utálkozott is rendesen, mert neki tömegundora van, anya viszont akar néha emberek közt is lenni, mert neki meg az én társaságommal kell beérnie naphosszat), nagy sorok álltak az ugrálóvárnál, trambulinnál, minden ilyen jópofaságnál, a koncertek, egyéb programok meg engem nem érdekeltek annyira (bár tapsoltam lelkesen, még a dizní-sátornál is, szüleim nem kis rémületére), de azért összességében jó volt. Reméljük, nem gyűjtöttem be újabb vírust vagy bacit. 

A lufizás bejött, jó párat szétdurrantottam, de adtak másikat, a sok gyereket élveztem (a sok kutyát is, bár anyáék mindig elmondják, hogy a kutya kutyaszarral jár...), elvettem a labdájukat (mármint a gyerekekét, nem a kutyákét), játszottam is velük, a bárkán jót lökdösődtem (és nem zavart, ha valaki pár évvel és legalább egy fejjel nagyobb nálam, ha vmit el akarok érni), a tűzoltóutó mókás volt. Szóval gyereknapot gyakrabban!

És uzsonnáztunk a zöldben (ettem szőlőt, epret is, mint ezt a ruházatomon is látni), pihentünk és pucérkodtam a domboldalon (jó szégyenlősen), néztünk szökőkutyát, ettünk udvarhelyi kürtőskalácsot meg fagyitölcsért (nem, a szüleimé nem volt üres, csak az enyém).

Türelem, sok kép következik!


2011. május 17.

töltöttük a hétvégét, nagyanyóéknál. Húsvétkor terveztünk menni, de anya beteg volt. És apa szülinapján is. Végül most sikerült eljutnunk.

Ott volt NAGYanyó, NAGYapó, Zsuzsi, a Kardosok (a nagy szakállas keresztapám, egyik Judit keresztanyám a háromból, az unokanővérek, Orsi meg Csilla). A nagy kerti sütögetés előtt jót játszottam, elsősorban Csillával. Bírom a csajt nagyon. :-))

Persze a kertet is felfedeztem, nagyon jó kis hely, tele izgalmas dolgokkal. A műhelyről nem is beszélve. ;-)) Meg a szomszéd tyúkjairól...


2011. április 4.

találkoztam Hamupipőkével, aki homokot válogatott és olyan csúszdához is volt szerencsém, ahova alig lehetett feljutni, mert maga az út is csúszott... Jóvót. :-))


2011. április 4.

jót szaladgáltam. Találtam rettenetes, félelmetes bodobácsokat és egy fura nemzetséget is jól megfigyeltem, a hangyákét. A báhó úr nem volt otthon, így a parkban uzsonnáztunk.


2010. november 15.

Felvitt apa az erdőbe, de az apátsági romokat nem találtuk meg, a homi-tanya eltakarta valszeg.

És a képemet nem a szüleim verték be, hanem egy újabb eséstől vagyok lila meg zöld. Bár persze könnyű ezt mondani...


2010. november 2.

A Széchenyi kilátónál ill. a Gyermekvasút játszóterénél, ahonnan áldozatkész szüleim gyalog jöttek le 10 km-t, csak hogy édibédi kisfiuk fel ne ébredjen. Jót is aludtam, meg kell adni. És Johannával álmodtam, akinek hiába udvaroltam a kilátónál, nem törődött velem, ezért bánatomban macskát kergettem a csecsemőotthon kertjében (jó, hogy ott nem fogtak....).

 

A fenyő pedig anyáék egy régi karácsonyfája (mert ők ki szokták ültetni), a Frici I. Szépen megnőtt.


2010. október 10.

Nem igazán értettem, de szerintem más sem: elindultunk a nagyvilágba, aztán kicsit eltévedtünk, aztán apusunk azt mondta, hogy pont ide akart jönni, anyusunk kicsit morgott rá, meg valami óriási nagy és hangos szivarokat mutogattak az égen (Ni, ott a repülő, Gergő! - ezt mondogatták). Értelme nincs, lehet, hogy mától kezdve dada fog vigyázni rám?


2010. szeptember 14.

Muzsikással kezdtünk, voltak Tárkányék, FolkError, Ágoston, a Napra után pedig jöttünk haza, mert már fürdésidő volt. Közben táncikáltunk, ettünk kobucit meg rétest, (idegen) biciklit szereltem, csacsiztunk meg mászkáltunk a Zichy kastély belső udvarán, sétáltunk, aludtam, kavicsoztam, vagy csak hallgattuk a zenét. Jóvolt. Bibóék is jöttek, Alma és Kamó is. Ők madáretetőt is csináltak és íjaztak is. Én még nem tudok ilyeneket.Gyakori szavaink

mindenféle kisfiús dolgaim:
beszél (52), csavargás (207), evés (107), főz (6), itthon (413), odoba (7), ovi (7), pálya (6), rajz (2), szemtakaró (1), szemüveg (1), szerelés (2), tél van... (119), végre tavasz! (155), vendégek (5)
családunk és vidéke:
anya (123), apusunk (119), ballagás (1), barót (23), boda mama (58), boda nagyapó (66), család (124), kardosék (24), keresztelő (7), keresztszülők (76), kisbacon (23), mátyás (24), nagyapó (34), nagymama (34), nagyszülők (98), névnap (22), otthon (35), rokon (53), sára (62), szeged (34), szülinap (42), unokatestvér (81)
további kulcsszavak:
advent (11), állatkert (1), alvás (8), autó (32), balaton (4), barátkozás (17), barátok (25), beteg (20), bicaj (7), bicikli (4), bili (5), bkv (49), bohóc (1), boltolás (2), budapest (175), cuki (29), dinnye (3), duna (6), épít (1), eső (2), este (8), farsang (2), fest (4), ficánkoló (6), fodrász (1), fogmosás (2), fürdés (27), furulya (1), futóbicikli (1), gyermekvasút (1), gyurma (5), hajó (1), hideg (12), hinta (9), hó (15), jár (5), játszik (362), játszótér (128), kánikula (58), karácsony (18), kirándulás (54), kismotor (17), kolbász (5), koncert (2), konyházás (11), könyv (7), könyvtár (2), kórház (6), kultúrprogram (35), kutya (1), labda (2), látogató (5), magyarország (11), marosvásárhely (2), máv (3), mesenézés (2), nevetős (40), nyár (132), nyár 2013 (16), nyaralás 2011 (32), nyaralás 2012 (21), olvas (12), összefoglaló (2), ősz (64), ősz 2013 (17), palacsinta (5), pancsolás (12), pufulec (2), rajzfilm (7), ringató (2), roller (1), románia (7), séta (1), sí (1), strand (2), számítógép (2), szánkó (4), szikosloka (1), takarít (2), tánc (1), táncház (3), torna (4), torta (1), tricikli (1), trógerkedés (118), utazás (51), vár (3), városliget (4), vécé (3), velencei tó (1), vendégségben (59), vidámpark (6), virág (57), zene (8), zenebölcsi (15), zöldalma (3), zöldben (58)

Őket olvassuk, lájkoljuk stb.

Kiscsaládék mindennapi macerái (Sára és Matyi unokatesók meg szüleik blogja) »

Itt láthatóak Sára baba RÉGI képei »

Boda nagyapóék túrázásai »

Az ovi-ügy, ugyebár... Meg az ovis életkor. A lurkóé. ;-) »

Forrása sok vicces és még több idétlen mesének »

'Öregmesék': a mese, ha retró. »

Mese, mese, meskete: egy mesés blog »

Már szeretjük, mert jó, mert szép: a Csodaceruza »

Intézetesített viták a gyerekirodalomról, komolykodó hozzáértőktől »

Ó, élmények forrása, te kiapadhatatlan (igen, ez a színház) »

Gyermekirodalom, szakszerűen, ha már anya szakmabeli »

Vegyesvágott mesegyűjtő, kiindulásnak »

Már növök ide felfele... (Gergő, az ebadta kölyök ;-)) »

Ha unatkoznánk (de nem szoktunk), ímhol a segítség »

Mindenféle gyerekségek (például dalok) »

Bartos Erika oldala »

Bogyó és Babóca (Bartos Erika) »

További gyerekségek (Olvasni jó! - dalok, mesék, diafilmek) »

Csak tiszta forrásból! (népmesék) »

Mondókák, stb. (dalok, mesék) »

Ghivecs a babákról (anya innen okosodik olykor). Lassan kinövöm. »

Mindenféle hasznosságok aggódó anyukámnak (egy baba-lélekturkásztól) »

A beszédről (érdeklődő és cserfes anyukáknak, mint az enyém is) »

Mondogatók újabb gyűjteménye (immár tudományos) »

Ringató (Ili néni játszódája, szerettünk hozzá járni) »

A legszebb könyvek kiadója. Talán. »

Nagyonszép könyvek kiadója. »

A nagy klasszikus. A Móra. »