Nagy Gergő mindennapjai
2011. augusztus 8.

a szüleimnek, a hetedik. Állítólag ilyenkor krízis meg válság van, de én úgy látom, ők beérik a gazdasági válsággal, nem bonyolítják magánéletivel. Remélem, ez így is marad. Mármint nem a gazdasági válság, hanem hogy ők jól megvannak egymással. Meg velem.

Naszóval, a hétvégét a csavargásnak szenteltük. A fentiek örömére, meg amúgy is.

Voltunk strandon, amit mind élveztünk, de nem dokumentáltuk, mert ők ilyen helyre semmi értékeset nem visznek, még telefont se, mert ellophatják. De én mondom, elhihetik, jó volt. Csúszdáztunk, főleg én, a gyerekmedencében, de a nagyon is lejöttünk párszor, csakugye ott érkezéskor mindig merültünk kicsit, ami elég ijesztő. A felnőttek úsztak, én pancsikoltam. Jól megfogott a nap, de nem égtünk le, szerencsére jó bőrünk van, pedig záráskor raktak ki.

Aztán voltunk a budai hegyekben.

Sokféle járműn ültem, pl. fogaskerekűn, gyerekvasúton meg libegőn is, de utóbbiról nincs kép, mert anya, akinél a kamera volt, mindkét karjával engem szorított-fogott erősen, nehogy lebucskázzak. Érdekes volt, csak ültünk és mentek el alattunk a házak, fák.

A gyerekvasút nagyon teccett, lehet, hogy én is jelentkezek majd ide, ha nagy leszek.

Az erdőben aludtam kicsit, majd játszótereztem.

És jókat ettünk, bolti kaját, amit amúgy nem szoktunk.

Hazafele pedig egy lipótvárosi játszótéren homokoztam, ahol van igazi markológép is.

A metrón meg már majdnem elaludtam.   

Fárasztó, de jó hétvége volt.

Sok kép következik.


2011. július 21.

bicajjal. A kavicsdobálás meg az ágak után ugráló kutyák nagyon teccettek. Csak a szüleim viselkedtek szívbajosan: Ne menj a szélére!, Ne engedd el a kezem!, Jaj, vigyázz, beleesel!. A felnőttek olykor igen fárasztóak.


2011. június 15.

Megörökítve nincs, de anya le akarta jegyezni, hogy tegnap voltam először fodrásznél és nagyon jól viselkedtem. Mariann néni igazi csini hajat vágott nekem s én engedtem, sőt, segítettem neki a nyíró eszközöket be-kikapcsolni és a pamaccsal letisztogattam magamról a hajat. ;-)

Ma pedig fogorvosnál voltunk, anya szájában turkált egy néni, berregett a csiszoló meg nagy fényes lámpák égtek. Én meg az autóimmal elvoltam, egész türelmesen. Jutalomból pár órát még csavarogtunk, vonatokat néztünk, békávéztunk, elmentünk Óbudára apához. Élménydús napok ezek. S még ami jön :-)) 

 


írta: admin
2011. június 10.

hajókat néztünk apával és zabkekszet rágtam, anya ölében.

Azok pedig a friss szerzemények. Eredetileg nem akartak venni semmit anyáék, a pénzügyi válságra való tekintettel, aztán ez a 4 könyv becsusszant mégis...


2011. június 10.

a legfontosabb költő az életemben: az ő verseit hallom leggyakrabban, szavalva, énekelve. És tőle van a legtöbb dedikált kötetem. Az idei könyvhéten is gyarapítottuk kettővel eme gyűjteményem. :-)


2011. május 30.

A városligeti gyereknapon nagy volt a tömeg (apa utálkozott is rendesen, mert neki tömegundora van, anya viszont akar néha emberek közt is lenni, mert neki meg az én társaságommal kell beérnie naphosszat), nagy sorok álltak az ugrálóvárnál, trambulinnál, minden ilyen jópofaságnál, a koncertek, egyéb programok meg engem nem érdekeltek annyira (bár tapsoltam lelkesen, még a dizní-sátornál is, szüleim nem kis rémületére), de azért összességében jó volt. Reméljük, nem gyűjtöttem be újabb vírust vagy bacit. 

A lufizás bejött, jó párat szétdurrantottam, de adtak másikat, a sok gyereket élveztem (a sok kutyát is, bár anyáék mindig elmondják, hogy a kutya kutyaszarral jár...), elvettem a labdájukat (mármint a gyerekekét, nem a kutyákét), játszottam is velük, a bárkán jót lökdösődtem (és nem zavart, ha valaki pár évvel és legalább egy fejjel nagyobb nálam, ha vmit el akarok érni), a tűzoltóutó mókás volt. Szóval gyereknapot gyakrabban!

És uzsonnáztunk a zöldben (ettem szőlőt, epret is, mint ezt a ruházatomon is látni), pihentünk és pucérkodtam a domboldalon (jó szégyenlősen), néztünk szökőkutyát, ettünk udvarhelyi kürtőskalácsot meg fagyitölcsért (nem, a szüleimé nem volt üres, csak az enyém).

Türelem, sok kép következik!


2011. május 23.

néztük a vizet, a hajókat, és a sok koszt, amit nem is értek, hogy kerülhet oda.


2011. május 23.

előtti játszón, ahová tavaly Ringató előtt-után jártunk, de mostanában nem nagyon jutunk el.


2011. május 23.

Bementünk enni, de én találtam egy jó kis játszóteret a tetőn és inkább ott tekergettem a kélgyót. :-))


2011. május 23.

A Nemzeti Múzeum kertjében volt sok program, de a legtöbbhöz én még kicsi vagyok, asszem. A régi tűzoltóautóón is ültem, sisakban, de az nincs megörökítve.Gyakori szavaink

mindenféle kisfiús dolgaim:
beszél (52), csavargás (207), evés (107), főz (6), itthon (413), odoba (7), ovi (7), pálya (6), rajz (2), szemtakaró (1), szemüveg (1), szerelés (2), tél van... (119), végre tavasz! (155), vendégek (5)
családunk és vidéke:
anya (123), apusunk (119), ballagás (1), barót (23), boda mama (58), boda nagyapó (66), család (124), kardosék (24), keresztelő (7), keresztszülők (76), kisbacon (23), mátyás (24), nagyapó (34), nagymama (34), nagyszülők (98), névnap (22), otthon (35), rokon (53), sára (62), szeged (34), szülinap (42), unokatestvér (81)
további kulcsszavak:
advent (11), állatkert (1), alvás (8), autó (32), balaton (4), barátkozás (17), barátok (25), beteg (20), bicaj (7), bicikli (4), bili (5), bkv (49), bohóc (1), boltolás (2), budapest (175), cuki (29), dinnye (3), duna (6), épít (1), eső (2), este (8), farsang (2), fest (4), ficánkoló (6), fodrász (1), fogmosás (2), fürdés (27), furulya (1), futóbicikli (1), gyermekvasút (1), gyurma (5), hajó (1), hideg (12), hinta (9), hó (15), jár (5), játszik (362), játszótér (128), kánikula (58), karácsony (18), kirándulás (54), kismotor (17), kolbász (5), koncert (2), konyházás (11), könyv (7), könyvtár (2), kórház (6), kultúrprogram (35), kutya (1), labda (2), látogató (5), magyarország (11), marosvásárhely (2), máv (3), mesenézés (2), nevetős (40), nyár (132), nyár 2013 (16), nyaralás 2011 (32), nyaralás 2012 (21), olvas (12), összefoglaló (2), ősz (64), ősz 2013 (17), palacsinta (5), pancsolás (12), pufulec (2), rajzfilm (7), ringató (2), roller (1), románia (7), séta (1), sí (1), strand (2), számítógép (2), szánkó (4), szikosloka (1), takarít (2), tánc (1), táncház (3), torna (4), torta (1), tricikli (1), trógerkedés (118), utazás (51), vár (3), városliget (4), vécé (3), velencei tó (1), vendégségben (59), vidámpark (6), virág (57), zene (8), zenebölcsi (15), zöldalma (3), zöldben (58)

Őket olvassuk, lájkoljuk stb.

Kiscsaládék mindennapi macerái (Sára és Matyi unokatesók meg szüleik blogja) »

Itt láthatóak Sára baba RÉGI képei »

Boda nagyapóék túrázásai »

Az ovi-ügy, ugyebár... Meg az ovis életkor. A lurkóé. ;-) »

Forrása sok vicces és még több idétlen mesének »

'Öregmesék': a mese, ha retró. »

Mese, mese, meskete: egy mesés blog »

Már szeretjük, mert jó, mert szép: a Csodaceruza »

Intézetesített viták a gyerekirodalomról, komolykodó hozzáértőktől »

Ó, élmények forrása, te kiapadhatatlan (igen, ez a színház) »

Gyermekirodalom, szakszerűen, ha már anya szakmabeli »

Vegyesvágott mesegyűjtő, kiindulásnak »

Már növök ide felfele... (Gergő, az ebadta kölyök ;-)) »

Ha unatkoznánk (de nem szoktunk), ímhol a segítség »

Mindenféle gyerekségek (például dalok) »

Bartos Erika oldala »

Bogyó és Babóca (Bartos Erika) »

További gyerekségek (Olvasni jó! - dalok, mesék, diafilmek) »

Csak tiszta forrásból! (népmesék) »

Mondókák, stb. (dalok, mesék) »

Ghivecs a babákról (anya innen okosodik olykor). Lassan kinövöm. »

Mindenféle hasznosságok aggódó anyukámnak (egy baba-lélekturkásztól) »

A beszédről (érdeklődő és cserfes anyukáknak, mint az enyém is) »

Mondogatók újabb gyűjteménye (immár tudományos) »

Ringató (Ili néni játszódája, szerettünk hozzá járni) »

A legszebb könyvek kiadója. Talán. »

Nagyonszép könyvek kiadója. »

A nagy klasszikus. A Móra. »